loader-logo

Wat is een Product Workshop

In dit artikel lees je wat een product workshop is, wanneer je een product workshop nodig hebt en wat je er precies aan hebt. Heb je hulp nodig met jouw product? Stuur mij een bericht.

 

Wat is een product workshop?

Een product workshop kun je heel goed inzetten bij het verbeteren van een product. Een product workshop kan je helpen bij het analyseren en verbeteren van een digitaal product, app, platform of website. De workshop kan heel praktisch worden ingestoken door bijvoorbeeld een funnel stap voor stap te ontleden. Ben je nog in de conceptfase voor een nieuw product dan kun je beter een design sprint doen. Is er al een idee of is er kans, maar nog geen concept? Dan kan je aan de hand van een design sprint in korte tijd tot een valideerbaar concept komen. Het doel van een product workshop is dus het verbeteren van een digitaal product. 


 
Wanneer heb ik een product workshop nodig?

Heb je een digitaal product, een app, website of een platform dat niet de verwachte conversie oplevert. Zouden er meer subscriptions moeten volgen uit de propositie, meer sales of meer pageviews, maar weet je niet waaraan dit ligt? Dan is een product workshop een goed middel om tot een probleem analyse te komen. Samen met de key spelers rond het digitale product gaan we stap voor stap analyseren waar knelpunten zitten in het product en wat juist de succesfactoren zijn. Aan de hand van de beschikbare data en eventuele customer insights kunnen we de knelpunten en succesfactoren onderbouwen.

 

Wat heb ik aan een product workshop

De bedoeling van de workshop is om met een selecte groep mensen, vanuit diverse expertises met heel veel focus naar je digitale product te kijken. Hieruit ontstaan structurele knelpunten, quick wins en succesfactoren. Door in de workshop oplossingen te bedenken voor geïsoleerde probleempjes ontstaan er concrete improvements. Op deze oplossingen gaan we stemmen. De beste oplossingen zullen boven drijven. Deze prioriteren we vervolgens op impact en effort. De beste oplossing kan je met een eigen team implementeren en testen. Bijvoorbeeld door middel van een A/B tests of een gebruikerstest. Als we meten dat een improvement het gewenste resultaat oplevert kunnen we hem doorvoeren voor alle gebruikers. Als we meten dat het resultaat niet zoals gedacht is, gaan we de volgende oplossing die gedefinieerd is implementeren. Net zo lang tot het probleem opgelost is.

 

Hulp nodig?

Heb jij of jouw product een workshop nodig, of ben je met een nieuw product bezig? Stuur mij dan een bericht

1 Points