loader-logo

Wat is een Proces Workshop

 

In dit artikel lees je meer over de proces workshop. Wat is de proces workshop? Wanneer heb je de proces workshop nodig en wat heb je eraan? Heb je hulp nodig met jouw team of bedrijf? Stuur mij een bericht.

 

Wat is de proces workshop?

Aan de hand van de ‘Lightning Decision Jam’ gaan we problemen inzichtelijk maken en oplossingen bedenken. De lightning decision jam is een methode die teams of groepen mensen snel en gericht van problemen naar oplossingen brengt. Binnen een dag kun je al heel veel voor elkaar krijgen.

 

 

Hoe gaat een proces workshop in z’n werk

Tijdens de workshop bespreken we cases en ontdekken we concrete problemen. Van luidruchtige kantoortuinen tot verhogen van de kwaliteit van de output van jouw team. Vervolgens gaan we samen met het team oplossingen formuleren. Concrete oplossingen, die op een post-it passen. Als team wordt er gestemd op ideeën. Daarna rangschikken we de ideeën op effort en impact. De meest haalbare en gewaardeerde ideeën gaan we implementeren in de praktijk. Vervolgens spreken we een tijdsvak af waarna we gaan evalueren en kijken of het probleem is opgelost of dat we het volgende idee van de lijst moeten uitproberen.

 

Wanneer heb ik een proces workshop nodig?

Heb je als (design) team problemen in je dagelijkse proces. Stokt je delivery door nog onzichtbare redenen of zijn jullie op zoek naar oplossing om het team beter te laten functioneren? Dan biedt de proces workshop uitkomst. Je kunt problemen in je werk proces oplossen, maar ook kom je erachter waar het probleem daadwerkelijk zit. Het leukste is misschien wel dat je samen met je team problemen op een doortastende manier leert oplossen.

 

Hulp nodig?

Heeft jouw team of bedrijf een workshop nodig? Stuur mij dan een bericht.

2 Points