loader-logo

Lotte Kopecky – Om over naar huis te schrijven

Ergens over naar huis schrijven, dat doet geen enkele topsporter meer. Daarom heb ik die dankbare taak op mij genomen in mijn wekelijkse sportcolumn. Het thuisfront zal vanaf heden geen genoegen meer hoeven nemen met een duimpje omhoog als reactie op een Whatsapp bericht, ik geef een fictief inkijkje in de staat van zijn van de topsporters.

Tim van Asch

Apeldoorn, januari 2024

Lieve mam,

Sorry dat ik niet eerder geschreven heb. Na het omnium vrijdag had ik niet de moed te schrijven. Ik was ontgoocheld. Het kwam er weer niet uit mam, wat is dat toch met het omnium. Er gingen wel even wat donkere gedachten door mijn hoofd moet ik bekennen. Maar goed, we hebben grotere verliezen geleden dit leven, dus ook uit dit verlies wist ik wel weer kracht te putten. Ik heb al vrij snel de knop om kunnen zetten voor vandaag.

Allereerst de puntenkoers, tussendoor ongeveer tien minuten rust en dan de afvalkoers. Dat je op een kampioenschap na moet denken over zuinig rijden en sparen. Dat geloof je toch niet. Gelukkig kon ik tijdens de laatste rondes van de puntenkoers al aardig uitbollen, het lag al in de plooi. Het scheelde weer opwarmen ook voor de afvalkoers. Weet je wat helemaal scheelde? Dat ik op beide onderdelen al wereldkampioen ben. Poe, stel je voor, dat ik tussen de twee nummers, binnen tien minuten, ook nog even mijn regenboog snelpak had moeten verwisselen. Dat was pas stress geweest.

Maar goed, geen stress meer. Het zit erop voor vandaag, alleen nog deze brief aan jou, die ik schrijf vanuit de catacomben van Omnisport in Apeldoorn. Ik hoor zo nu en dan het heerlijke geluid van de fietsen die op de steile wand achter mij, op hoge snelheid door de baan zoeven. Het zacht krakende geluid van de planken in combinatie met de dubbele Europese titel die ik zojuist binnen 19 minuten heb veroverd, maakt dat ik met lichte euforie schrijf en met opgeheven hoofd durf te zeggen: Het omnium is voor Parijs. Daar zal alles op zijn plek vallen. Na vandaag ben ik dubbel, snap je hem, gemotiveerd.

Tot snel mam. Ik schrijf je weer.

Je Lotte.

0 Points