loader-logo

Gezocht Postverzorger (m/ v)

Deze column is origineel geschreven in 2012 en kan informatie bevatten die inmiddels achterhaald is

Eén op de drie Nederlanders voelt zich wel eens eenzaam. Vooral onze oudere medemens heeft het zwaar. Ruim 30% van de 65 plussers in Nederland voelt zich eenzaam. Bijna 7% van de bewoners in zorginstellingen bijvoorbeeld krijgt nooit bezoek! Het is niet moeilijk om een sociaal isolement op te lopen in ons landje…

… Laten we eerlijk zijn, we leven nou niet echt in een klimaat waarin we veel buiten te vinden zijn, je ziet de buurtjes maar sporadisch, kinderen spelen alleen buiten als er een beloning tegenover staat, we werken ons een slag in de rondte en als we ons dan in openbare gelegenheden bevinden, zitten we negen van de tien keer met onze neus tegen het beeldscherm van onze smartphone gedrukt. Sociale contacten onderhouden we digitaal, sporten doen we op onze eigen tijd, in ons eigen tempo, op onze low-budget-industrieterrein-sportschool en nu stoppen we ook nog massaal met winkelen in de stad.

We kopen namelijk massaal online. Vanaf de bank, gordijntjes dicht, kaarsjes aan en kopen maar. We gaven in de eerste helft van 2012 ondanks de ‘crisis’ met zijn allen € 4.6 miljard uit op het internet. De pakketdiensten krijgen het steeds drukker en de pakketten worden groter en groter, waar we eerst alleen een boek of CD op internet kochten, een prooi voor de brievenbus, kopen we nu onze hele garderobe, baby-uitzet en tuinmeubelen online. Net voor het weekend bestellen we onze wekelijkse boodschappen gewoon nog even bij de plaatselijke super. Die boodschappen worden dan weer keurig bij ons thuis bezorgt.

Maar daar komt het probleem, we zijn nooit thuis. Mijn buren hebben een opslagruimte gehuurd om mijn pakketten onderdak te kunnen geven, elke week kom ik met het schaamrood op mijn kaken bij ze aan de deur om mijn online gekochte waar op te halen. Sommige pakketten kan ik op mijn werk laten bezorgen maar de meesten zijn zo groot dat ik een extra treinkaartje moet kopen om ze te kunnen vervoeren.

Mijn buurman heeft mij vorige week om een weekje vrijaf gevraagd dus ik ben zoekende naar een andere oplossing…

… Heeft u wel eens gehoord van de postverzorger? Mensen die om een praatje verlegen zitten, mensen in verzorginshuizen die nooit bezocht worden of mensen die zich gewoonweg nuttig willen maken voor de maatschappij, deze mensen, kunnen zich aanmelden als “postverzorger”. De postverzorger stelt zijn/ haar adres beschikbaar als afleveradres voor pakketten. Ze zijn immers vaak thuis. U, die massaal online producten aanschaft, kunt de pakketten ophalen bij uw vaste postverzorger.

Uw pakket ligt al klaar bij de deur, u drinkt nog even een kopje koffie en u maakt samen met uw postverzorger de wereldproblemen behapbaar. Uw postverzorger heeft de hele week iets om naar uit te kijken. Uw pakketaflevering is gegarandeerd en u doet ook nog iets terug voor de maatschappij. Wie weet, gaan we ons nog eens goed voelen bij onze online uitbarstingen.

(bronnen: TNS/Nipo, Thuiswinkel.org)

0 Points