loader-logo

Een design sprint voor bestaande producten of processen

In dit artikel lees je of je een design sprint ook kunt inzetten voor bestaande producten, of bestaande processen. Wil je eens sparren over design sprints Stuur mij een bericht.

 

Design sprint voor bestaande producten

Heb jij een app, platform, website of ander digitaal product die de doelstelling niet haalt of niet genoeg converteert. Dan is een workshop om het product te analyseren een optie. Een design sprint is ook zeker een optie als de problemen structureel zijn. Moet er een andere koers gevaren worden met het product, of wil je het bestaande product uitbreiden, maar je weet niet hoe. Dan kan een design sprint uitkomst bieden. Met een dedicated team ontdek je wat nu eigenlijk echt de problemen zijn. Vervolgens ga je oplossingen schetsen. Meestal wordt 1 van deze oplossingen omgebouwd naar een prototype en vervolgens getest met echte gebruikers. De feedback die je hieruit krijgt is super waardevol. Een design sprint kan het verschil maken tussen veel geld kwijt en een ongewenst product of een digitaal product dat gevalideerd is en de doelstelling en verwachtingen overtreft.

 

 

Design sprint voor processen

Heb jij in je bedrijf of team processen die niet functioneren naar behoren. Loop je tegen structurele problemen op, die keer op de keer de kop opsteken? Een design sprint kan helpen, maar wellicht is het slimmer om een Proces workshop te doen. Deze workshop is er voor ontworpen om hick ups in processen te definiëren. Vervolgens kun je met een dedicated team oplossingen schetsen. Op basis van een of meerdere stemrondes en het toesten van de oplossingen aan de hand van effort en impact komt er prioriteit in de oplossingen. De beste oplossing kunnen we implementeren om vervolgens na een afgesproken tijdsvak te evalueren. Is het probleem opgelost? Dan hebben we het goed gedaan, is het probleem niet opgelost, dan hebben we het ook goed gedaan, maar gaan we de 2e oplossing in de lijst implementeren. Dit doe je net zolang totdat het probleem opgelost is.

Hulp nodig?

Heeft jouw team of bedrijf een design sprint nodig? Stuur mij dan een bericht.

2 Points

Previous Article