loader-logo

3 tips voor het verbeteren van jouw (UX) design team

Hieronder vind je 3 tips die kunnen helpen bij het opzetten of verbeteren van een design team. Heb je hulp nodig met jouw design team? Stuur mij een bericht.

 

1. Herkennen van goede ideeën

De belangrijkste eigenschap van een designer of een design team is het herkennen van goede ideeën. Iedereen kan goede ideeën ter tafel brengen en overal kan een deel van de oplossing in zitten. Een designer moet hier altijd voor openstaan. Ego aan de kant, je mag alleen maar voor de beste oplossing voor app, platform of website kiezen. De manager of design director moet hierop sturen en coachen. Als een design team dit goed onder de knie heeft zal de kwaliteit van het werk verbeteren. Zorg ervoor dat een designer altijd weet wat de business doelstellingen zijn, en de gebruikersdoelstellingen. Hij of zij moet de vraag achter de vraag kunnen achterhalen. Wat zijn we nu eigenlijk aan het oplossen?

 

 

2. Waarborg design in de organisatie

De balans vinden tussen business goals en gebruikersdoelstellingen is het moeilijkste voor een design team. Vooral om de business goals vaak buiten de macht van het design team bepaald worden. Het is belangrijk dat er goed gestuurd word door de business owners. Idealiter zit er een design vertegenwoordiger in het management team of in de belangrijkste stuurgroepen, zodat hier al nagedacht wordt over hoe de gebruikersdoelstellingen zich verhouden ten opzichte van de Business goals. De ideale voeding voor een design team is de omschrijving van de ‘wat’. Zodat het design team in overleg met de belangrijkste stakeholders de ‘hoe’ kan bepalen. Belangrijk is ook om binnen je design team de structuur en de manier van werken te borgen, door design systems, filosofieën, en heldere delivery standaarden.

 

3. Werk met junior designers

Zoals ik al eerder heb geschreven in het stuk Why you should hire a Junior Designer raad ik elke organisatie aan om zijn eigen designers op te leiden. Neem designers aan met een jaar of minder ervaring laat ze aan de hand van grote projecten en goede begeleiding, in een veilige omgeving groeien. De investering die je in deze junior designer stopt, zal zich terugbetalen in loyaliteit, super snelle groei en perfecte producten die passen in het DNA van het bedrijf.

 

Hulp nodig?

Heb je nog geen design team, maar is het hier wel de hoogste tijd voor? Heb je hulp nodig bij het opzetten van een design team, of het verbeteren van de output of business value van een design team? Stuur mij dan een bericht. Dan kunnen we hierover sparren of een inspiratie- of designproces workshop organiseren. Vaak is de oplossing dichterbij dan je denkt.

 

2 Points